RSS Flöde

Chilistekt rödspätta med zucchini/ruccola och vitlöksyoghurt

Fiskhelgen fortsatte givetvis på söndagen. Jag hade hittat ett recept på Svensk fisk’s sida där bara namnet på rätten fick snålvattnet att rinna. Chilihalstrad rödtunga med vitlöksyoghurt. Mmm, jag blir hungrig vid bara tanken! Tyvärr hade stans bästa fiskdisk ingen rödtunga, så det fick bli rödspätta istället. Det var inte alls dumt det heller!

7 st rödsättefiléer – 677g
4 st gula och vita chilifrukter – 29g
olivolja till stekning – 30g
salt – 2g
Kärna ur och strimla chilin. Häll oljan i stekpanna och fräs chilin lite försiktigt. Lägg en spättafilé i handen, salta lite på den och vik på mitten. Lägg ner den hopviken i chilifräset och upprepa för var file. Stek filéerna gyllene. Ta upp dem på en tallrik och håll varma.
144kcal/100g. 22,9g protein, 0,4g kolhydrater, 1,2g fett. Kalorifördelning: 88% protein, 2% kolhydrater, 10% fett.

1 zucchini – 364g
1 påse ruccolasallad – 66g
olivolja till stekning – 25g
salt och svartpeppar – 2g
Skär zucchinin i skivor och stek i olja. Salta och peppra och vänd sedan ner i ruccolan och blanda.
74kcal/100g. 2,0g protein, 4,9g kolhydrater, 8,7g fett. Kalorifördelning: 7% protein, 19% kolhydrater, 74% fett.

ca 1 1/2 dl grekisk yoghurt – 187g
2 stora vitlöksklyftor – 17g
Finhacka vitlöken och blanda ner i yoghurten. Låt stå o dra för maximal smak.
141kcal/100g. 5,6g protein, 8,3g kolhydrater, 9,2g fett. Kalorifördelning: 16% protein, 24% kolhydrater, 60% fett.
Betyg av familjen: 8,75/10

Det hade egentligen inte behövts något mer till detta, men eftersom vi hade potatis hemma kokade vi sådan. Vi åt även av morotsalladen från dagen innan.

Eftersom det fanns chilikaka kvar tog älsklingarna av denna, fast trollen valde att ta grekisk yoghurt istället för apelsingrädde. Jag lyxade till mig med en klick yoghurt, ett par valnötskärnor och lite flytande honung. Gott! 94kcal är okej för en efterrätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s