RSS Flöde

Banan- och chili-scones

Inte det smalaste av bröd, men väl bland de godaste. Scones alltså. Så vansinnigt gott till kvällsmat, eller frukost, eller när som helst egentligen. Och så kan man variera det massor. Ikväll blev det en ny variant, med banan och chili som smaksättning. Givetvis hjälpte trollen till att baka.

5 dl lantbrödsmjöl – 297g
2 dl kruskakli – 38g
4 tsk bakpulver – 18g
1 tsk salt – 7g
3 tsk chiliflakes – 3g
104g smör
2 dl mosad banan – 223g
drygt 0.5 dl mjölk – 60g

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Finfördela smöret i mjölblandningen och rör ner bananen. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en kladdig deg.

Klicka ut degen på en plåt till 8 st kakor som plattas till med mjölad hand och piggas.

Grädda i 250 grader ca 20 min eller tills de ser klara ut. Mina blev väl hårt bakade.

Skär upp brödet

och avnjut med smör, ost, marmite och en kopp gott te.354kcal/100g. 6.6g protein, 46.0g kolhydrater, 16.9g fett,. Kalorifördelning 7% protein, 51% kolhydrater,  42% fett.

Smaken blev en god blandning av hetta från chilin och sötma från bananen. Just banan och chili går väldigt bra ihop, tillsammans med marmitens sälta blev det riktigt smarrigt. Ett bröd jag skulle kunna tänka mig äta ofta, men det skulle inte påverka vågen i positiv riktning. Så det får bli nångång ibland, när vi behöver nåt extra gott.

Familjens betyg:7,25/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s