RSS Flöde

Äppelscones

Fredagsmys. Tydligen är det nåt man ska ha. Alla verkar ju ha det, och helst ska det vara tacos har jag förstått. Trollfamiljen har även vi börjat med fredagsmys, fast utan tacos. Här har det istället blivit sconesbakande på fredagarna. Jättebra mys, trollen älskar att baka och scones är gott. Vi testar olika varianter var vecka. Denna vecka blev det äppelscones.

4 dl lantbrödsmjöl – 227g
3dl kruskakli – 63g
4 tsk bakpulver – 17g
1 tsk salt – 8g
100g smör
3 rivna äpplen – 300g
vatten – 129g

Skala och riv äpplen grovt. Detta kan förberedas, det gör inget om äpplena mörknar.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smöret i blandningen. Rör i de rivna äpplena och blanda till en smulig deg.
Späd med vatten och rör in i degen tills den har en smetig men ändå fast konsistens. Klicka ut smeten i bullformar eller bred ut på bakplåtspapper.
Grädda i 250 grader tills brödet känns fast och klart.
Näringsvärden: 258kcal/100g. 4.6 protein, 30.8g kolhydrater, 13.1g fett,. Kalorifördelning 7% protein, 48% kolhydrater,  45% fett. Beräkna själv!

De här sconesen blev inte så tjocka som de brukar bli och gick därför inte att dela i halvor. Det var väldigt gott med ost och jordgubbsmarmelad på dem, däremot försvann äpplesmaken ganska mycket. Marmite brukar vara en höjdare, men tog över de här lågmälda bröden på tok för mycket. Familjen betyg blev ändå 7/10.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s