RSS Flöde

Gryta med indiska toner

Älsklingen önskade sig nåt indiskt. Eller en maffig gryta med nötkött. Jag bestämde att det måste gå att kombinera. Nötkött är inte så vanligt i indisk mat (verkar inte som de äter sina heliga kor) men jag hittade ett recept hos ”Min fruktsallad” som helt klart har lite indiska toner.

ca 1 kg grytbitar av nöt – 903g
olivolja – 47g
1 gul lök – 243g
2 tsk curry – 3g
1 tsk hel kardemumma – 4g
2 kanelstänger – 8g
3 normalstora potatisar – 205g
4 klyftor vitlök – 16g
2 dl krossade tomater – 205g
1 msk tomatpuré – 31g
5 dl vatten – 500g
1 kalvbuljongtärning – 11g
7 soltorkade aprikoser – 37g
pistagenötter – 37g
2 dl grädde – 201g

Fräs köttet i lite olja och lägg över det i en stor gryta. Hackalöken och fräs den med kryddorna i resten av oljan och häll sedan över allt i grytan. Finhacka vitlöken och skär potatisen i tärningar. Häll i dessa i grytan ihop med tomatpuré och krossade tomater. Koka ur stekpannan med vattnet, och lös upp buljongtärningen där i, innan det töms över i grytan. Låt allt stå och puttra under lock i ca 1.5 timme. Lägg då i aprikoserna klippta i småbitar och pistagenötterna, och låt allt puttra en stund till. Koka under tiden ris att servera till grytan. När riset är nästan klart hälls grädden i grytan och det hela få sjuda upp. Servera ris och köttgryta ihop med en vanlig grönsallad.

Familjen ger denna maträtt betyget 8.25/10.

Näringsvärden: 168kcal/100g. 10.7g protein, 5.9g kolhydrater, 11.2g fett,. Kalorifördelning 26% protein, 14% kolhydrater,  60% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s