RSS Flöde

Väldigt lagom pumpascones

Fredag och sconesbak igen. Den här gången var det pumpa som var det nya. Vi har gott om pumpa att göra av med, från pumpagubben. Så nu blir det pumpa i det mesta. Till dagens bröd bestämde jag att puré var bäst, så pumpan skars i bitar och kokades mjuk i en kastrull. Bitarna fångades upp och mosades i en tallrik med en gaffel.

3+1 dl lantbrödsmjöl – 209g
3 dl kruskakli – 59g
1 dl rågmjöl – 58g
4 tsk bakpulver – 20g
1 tsk salt – 7g
103g smör
344 g pumpamos

Blanda mjöl och kli med bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen. Rör ner pumpamoset lite i taget. Jag fick för mycket och fick ta till en hel del extra mjöl. Degen blev väldigt kletig, och därför gjorde vi bara en stor kaka. Denna plattades till och skårades på plåten, naggades med brödpick och gräddades sedan i ugnen på 250 grader.
Väl färdigbakat avnjöts brödet med ost och marmelad eller marmite. På det stora hela ett helt okej bröd, men inget man skriver hem om, kanske. Familjen var överens om att betyget var enigt 5/10. Eller som maken uttryckte det; Det var ett väldigt lagom bröd! Det som inte blev så lagom var energimängden, som drog iväg av den ökade mängden mjöl.
Näringsvärden: 314kcal/100g. 6,3g protein, 37.5g kolhydrater, 16.1g fett. Kalorifördelning 8% protein, 47% kolhydrater,  45% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s