RSS Flöde

Snöskottarlimpa

Det var det där med att se till att det finns bröd hemma. Att inte behöva köpa bröd. Det betydde att jag var tvungen att slänga ihop ett bröd en kväll, fastän det snöade som attans och hela bilplan var full av vitt lappmögel. Maken muttrade nåt om att bröd finns på Ica, men jag valde att inte höra honom. Istället improviserade jag ihop ett nytt bröd, vagt baserat på ett vörtbrödsrecept jag läst och lika vagt baserat på min experimentlimpa. Resultatet blev ett snöskottarbröd.

3 dl vetemjöl – 173g
3 dl rågmjöl – 161g
2 tsk bikarbonat – 11g
0.5 dl russin – 56g
0,5 dl solroskärnor – 55g
1 dl linfrön – 88g
1.5 dl porter – 157g
1 dl yoghurt – 105g
0.5 dl filmjölk – 63g
0.75 dl lingonsylt – 118g

Blanda alla torra varor väl.Exif_JPEG_PICTURE Rör sedan i de våta och arbeta ihop till en kletig deg.Exif_JPEG_PICTURE Häll upp den i en brödform med bakplåtspapper i. Såkallat ”evighetspapper” av silikon är jättebra.Exif_JPEG_PICTURE Grädda på nedersta falsen i 200 grader tills limpan är torr när man sticker den med provsticka. Det tar ca en timma. Tippa upp limpan på en bakhandduk, ta loss bakplåtspappert och låt limpan svalna i handduken.

Brödet åts till kvällsmat dagen efter, och det var väldigt gott. Solrosfröna blev efter ett tag väldigt gröna, jag vet inte vad det beror på. Lite väl högt i enerigvärden pga russinen och solroskärnorna, de kommer nog tas bort eller minskas kraftigt i kommande versioner.2012_12_10_img_5039

Näringsvärden: 262 kcal/100g. 8.3g protein, 38.7g kolhydrater, 8.9g fett. Kalorifördelning 12% protein, 58% kolhydrater, 30% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Det ser gott ut men i receptet ser det ut att vara väldigt mycket vetemjöl. Har ett kommatecken fallit bort?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s