RSS Flöde

Stompa

Försöken med att baka går vidare. En ny variant, bröd i stekpanna, testades. Stompa kallas det visst. Det var trollmamma och stortrollet som gav sig på detta. Recept hittades på recept.nu men vi skippade kryddorna vid första försöket.

7 dl rågmjöl – 375g
6 dl vetemjöl plus lite för utbakning – 353g
2 tsk salt – 13g
2 tsk bikarbonat – 10g
5 dl filmjölk – 541g
1.5 dl ljus sirap – 216g

Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat. Blanda ihop sirap och filmjöl och ner i mjölmixen. Ta upp degen på bakbord och dela i 20 delar. Kavla ut var del till en rund kaka och avsluta med kruskaveln.2012_12_14_img_5116 Stek kakorna i torr stekpanna, strax över medelvärme. Ungefär en minut per sida behöver det.2012_12_14_img_5124 Låt bröden svalna lite på brödgaller innan de läggs i en hög före servering. Njut dem med smör, ost och gärna en god marmelad. Vi åt med chilimarmelad, väldigt smarrigt! Familjens betyg är 7.5/10.2012_12_14_img_5133

Näringsvärden: 253kcal/100g. 6.3g protein, 50.8g kolhydrater och 2.3g fett. Energifördelning: 10% protein, 82% kolhydrater, 8% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s