RSS Flöde

Scones med keso och aprikoser

Postat den

Fredagsmys igen. Vi testar den här gången att baka scones med keso i. För att få lite sötma och julsmak bestämde jag att även ta i soltorkade aprikoser. Visade sig att keson inte gav nog vätska, så vi slängde även i lite turkisk yoghurt som fanns hemma.

3 dl lantbrödsmjöl – 162g
2 dl kruskakli – 43g
3 tsk bakpulver – 12g
3 krm salt – 4g
smör –  64g
torkade aprikoser – 67g
en burk keso mini – 248g
turkisk yoghurt – 170g

Blanda mjöl, kruskakli, salt och bakpulver i en skål. Lägg i kylskåpskallt smör och finfördela det med fingrarna. Klipp eller skär aprikoserna i småbitar och blanda ner i mjölblandningen. Rör i keso och yoghurt så det blir en kletig deg. Tippa upp degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en drygt centimetertjock platta. Det är lättast om man har kallt vatten på händerna! Skåra plattan i rutor och nagga med en brödpick eller gaffel. Grädda i ugnen på 250 grader ca 15-20 min.2012_11_16_img_4508-1

Sconsen blev väldigt mjuka och fina. Lilltrollet gillade verkligen inte aprikoserna, stortrollet var inte helt övertygad heller, men det var okej ihop med marmelad. Jag och maken tyckte det var gott. Tomater på mackan var en riktig höjdare, passade fint ihop med aprikoserna.2012_11_16_img_4523-1

Näringsvärde: 274kcal/100g. 9.8g protein, 27.8g kolhydrater, 13.1g fett,. Kalorifördelning 15% protein, 41% kolhydrater,  44% fett. Beräkna själv!

Annonser

Ett svar »

  1. Vad gott det ser ut!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s