RSS Flöde

Vardagsfisk

Ibland blir det bara vardag, inget mer än så. Men man måste ändå äta. Fisk är gott även som vardagsmat och just den här varianten blev väldigt mycket vardag på nåt vis. Medelmåttig och inget man skriver hem om, men mättande och god ändå. Torskblock helt enkelt, med lite smaksättning.

2 torskblock – 801g
vitlök – 13g
3 grön chili – 11g
wasabi – 14g
soltorkade tomater – 15g
gräddfil – 136g
saft från en clementin – 18g

Lägg två torskblock i en ugnsfast form. Hacka vitlök, chili och de torkade tomaterna fint. Blanda ner vitlök, chili, wasabipasta samt torkade tomater i gräddfilen , rör väl och bred sedan över fiskblocken. Dela en clementin på mitten och pressa ur en halva över vart fiskblock.Exif_JPEG_PICTURE Ställ in formen i ugnen, 175 grader, och baka tills fisken är genomkokt, ca 20 min. Servera med kokt basmatiris. En helt okej rätt, om än väldigt vardaglig. Familjens betyg är 5/10.Exif_JPEG_PICTURE

Näringsvärden: 120kcal/100g. 19.2g protein, 3.1g kolhydrater, 3.2g fett,. Kalorifördelning 65% protein, 11% kolhydrater,  25% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s