RSS Flöde

Rockscones med päron

Lilla trollkusinen var här och hälsade på. Ett härligt yrväder på tre år och massor egen vilja. Men ack så charmig. De stora kusinerna var överlyckliga och hoppade gärna över fredagsmys-bakandet för att få leka istället. Efter lite smygande och spring i trappen var plötsligt inbjudna till Konserten ROCK i barnkammaren. Trollmamma hann precis ställa in plåten med scones i ugnen innan. Som tur var hade konserten planerat in en paus i rättan tid för att ta ut bröden, och vi hann även äta. Rockstjärnorna mumsade glatt i sig nybakade bröd innan det hela fortsatte. Det här är de rockigaste sconesen som bakat här, än så länge!2013_01_04__mg_5613

4 dl vetemjöl – 227g
4 dl rågmjöl – 191g
4 tsk bakpulver – 20g
1 tsk salt – 6g
smör – 96g
3 päron – 195g
2 dl A-fil – 198g

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke, smula ner smöret. Skala, kärna ur och mosa päronen, rör ner moset i mjölröran.2013_01_04__mg_5564 Rör sedan ner filmjölken och arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Fördela degen i fyra högar på plåt med papper. Blöt händerna med kallt vatten och forma till kladdhögarna. Det går vansinnigt mycket bättre om man har kallt vatten på händerna! Forma snygga runda scones som skåras korsvis med kniv och piggas.2013_01_04__mg_5576 Grädda i ugn, 225 grader, under sju låtar, eller ca 15-20 min. Ta ut och servera omedelbart. Avnjutes allra bäst med nybryggt te och ost med marmite eller marmelad. Päronen ger inte så mycket smak som det var önskat, så smakstarka marmelader tar över helt.2013_01_04__mg_5621

Näringsvärden: 302kcal/100g. 6.2g protein, 41.3g kolhydrater och 12.3g fett. Energifördelning: 8% protein, 55% kolhydrater, 37% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s