RSS Flöde

Kycklingrullar och rotsakschips

I höstas var trollmamma på infomöte med jobbet. Det serverades lite smårätter av olika slag. Nåt av det godaste var rullad kyckling med parmaskinka och prästost. Det verkade dessutom ganska lätt att återskapa själv. Så nu gjorde vi ett försök. Visserligen hade vi inte prästost utan Röd Arn, en stark variant av herrgårdsost. Parmaskinka är dyrt och inte så poppis, så vi tog kokt skinka från påläggsdisken istället. Det blev bra det med!

4 kycklingfiléer – 918g
skivad kokt skinka – 129g
röd Arn – 98g
olja – 20g
svartpeppar – 2g
salt – 4g
chiliflakes – 1g

Häll lite olja i en ugnsform. Skär filéerna längs med i tunna skivor. Beroende på hur tjocka filéerna är från början får man ut 3-4 skivor på var. Lägg på en bit skinka samt en skiva ost på kycklingskivanExif_JPEG_PICTURE och rulla ihop med osten innerst.Exif_JPEG_PICTURE Lägg rullen med skarven ner i ugnsformen. Gör så med alla filéskivorna, salta och peppraExif_JPEG_PICTURE sedan och strö över lite chiliflakes. Stek i ugn (175 grader) ca 20 min.

Till kycklingen hade vi bestämt att göra ugnsbakade rotsaker. För att det skulle gå snabbt valde vi att skiva rotsakerna med osthyvel.

3 morötter – 324g
1 palsternacka – 126g
6 potatisar – 561g
grovt salt – 15g
svartpeppar – 1g

Skiva alla rotsaker med osthyvel2013_01_07__mg_5827-1 och blanda i en ugnsfast form. Strö över salt och peppar och blanda ner för jämn kryddning. Baka i ugnen (175 grader) tills allt är genombakat, ca 45 min. Rör om några gånger under tiden.

Servera rullarna ihop med rotsakerna och gärna några färska grönsaker. Exif_JPEG_PICTURE

Näringsvärden kyckling: 177 kcal/100g. 26.3g protein, 0.8g kolhydrater, 7.8g fett. Kalorifördelning 59% protein, 2% kolhydrater, 39% fett. Beräkna själv!

Näringsvärden rotsaker: 85 kcal/100g. 1.9g protein, 16.6g kolhydrater, 0.5g fett. Kalorifördelning 10% protein, 84% kolhydrater, 6% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s