RSS Flöde

Kakor med knäck

Vi fick en hel del julgodis över. Beror antagligen på att trollmamma inte äter så mycket godis längre. Det är ju dumt att slänga nåt man slitigt med, så varför inte använda det till kakor istället? Ett standardrecept på nötkakor ändrades lite, och vips hade vi mandelkakor med knäck!

4.5 dl mald sötmandel – 202g
1.5 dl strösocker – 132g
1 msk potatismjöl – 12g
2 ägg – 96g
whiskyknäck – 74g

Blanda mandel, socker och potatismjöl. Rör i äggen och arbeta ihop till en smet. Klicka ut på plåt med papper, inte för tätt för de flyter ut litegrann. Tryck i en bit knäck i var kaka.Exif_JPEG_PICTURE Se till att knäcken kommer ner ordentligt, annars flyter den ut över kakan när den gräddas. Grädda kakorna i ugn, 175 grader ca 7 minuter. Låt svalna på galler innan de plockas ner i burkar.2013_01_17__mg_5973

Näringsvärden: 452kcal/100g. 11.0g protein, 42.9g kolhydrater, 26.2g fett. Kalorifördelning 10% protein, 38% kolhydrater,  52% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Ser väldigt, väldigt goda ut. Men kommer aldrig att testas i det här huset, efter mina försök att göra knäck. Aldrig.

    Svara
    • Knepet är att inte använda knäckformar utan att göra knäcken direkt i långpannan, sen skära bitar. Ja, o att ha en bra termometer, så man slipper klegga med kulprov o sånt dumt.
      När du är hemma nästa gång får vi ha en pysselträff o laga mat ihop, hela gänget! Det vore fantastiskt skoj!

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s