RSS Flöde

Kolagrottor

Det är populärt att baka mördegskakor med dumlekola och noblesse. Säkert jättegott, men det känns som det måste vara väldigt mycket kaka. Och så var det det här med choklad. Det tål ju inte trollmamman. Så istället gjorde vi en egen variant, med chilikolan som var över sen jul. Dessutom gjorde vi dem väldigt små. Högenergikakor ska vara munsbitar, bättre att ta två.

3 dl vetemjöl  – 293g
1 dl socker – 92g
1 tsk bakpulver – 6g
smör – 201g
1 msk vatten – 15g
chilikola – 56g

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Fördela smöret i mjölblandningen och arbeta ihop till en smulig deg. Det kan behövas lite vatten för att få degen att hålla ihop. Lägg degklumpen i plast och lägg den att vila i kylen minst 30 min.
Placera ut knäckformar på en plåt. Rulla små bollar av degen och lägg en i var knäckform. Gör ett hål med lillfingret och placera en kolabit där.Exif_JPEG_PICTURE Vår kola var väldigt mjuk och seg, så vi kunde forma den till kulor som passade perfekt i formarna. Grädda kakorna i ugn, 175 grader, ca 5-7 min. Låt kallna på plåten.2013_01_17__mg_5985

Näringsvärden: 481 kcal/100g. 4.7g protein, 53.7g kolhydrater, 27.3g fett. Kalorifördelning 4% protein, 45% kolhydrater, 51% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

 1. Gott!
  sv; Jo jag gjorde cupcake semlor förra året också, men jag gillar fortfarande riktigt vanliga semlor allra bäst! :)

  Svara
 2. Gahhh vad gott : ) Stort grattis till vinsten : ) maila mig din adress till sofiabakar05@gmail.com : ) Kul att du hittade till min blogg så jag kunde hitta din fina blogg
  : ) kramar Sofia

  Svara
 3. Vad bra att kunna använda julgodisen från jul till kakor. Dom låter supergoda med chili kola i.

  Svara
 4. Härligt med en knuff av chilin i kakorna!

  Svara
  • Jodå, men tyvärr var årets chilikola så pass svag att det inte märktes så mycket i kakorna. Borde ha tagit större bit kola, men… Vi gjorde dem till lilla trollkusinens kalas och var rädda att inte hela släkten skulle vara lika chili-härdade som vi är. :D Och visst var det andra som märkte chilin i kakorna.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s