RSS Flöde

Thai-inspirerad lax

Fisk är sååå gott! Hela familjen är överens om det. Vi kan äta fisk flera gånger i veckan, problemet är bara att vi endast lagar mat på helgerna. På vardagarna är det matlåda för mor och far, trollen äter i skolan. På kvällen blir det mackor. Men, när det blir helg blir det fisk, nästan varje vecka. Ibland blir det annat, bara för att ha nåt mer än fiskrätter till bloggen. Ja, det är faktiskt en av anledningarna. Dock blev det fisk den här helgen. En lite thaiinspirerad lax. Jag hittade ett recept på Min lilla kokvrå som jag ville testa. Vi ändrade lite i det, som vanligt.

olivolja – 28g
schalottenlök –  141g
champinjoner – 316g
paprika – 159g
citrongräs – 16g
en bit riven ingefära – 20g
2 msk rödcurrypasta – 33g
1 burk kokosmjölk – 398g
oystersås – 19g
laxsida – 559g

Hacka löken fint. Skiva champinjonerna2013_01_19__mg_6051 och skär paprikan i små bitar. Fräs allt i oljan i en gryta. Blanda i rödcurrypastan, oystersåsen och kokosmjölken och låt sjuda upp. Skär citrongräset i mindre bitar och krossa dem lite. Lägg i bitarna i grytan och låt det hela sjuda ihop lite. Sätt under tiden på vatten till nudlar. Skär laxen i bitar och lägg i grytan. Låt koka ca 5 minuter. När laxen läggs i är det lagom att lägga nudlarna i kokande vatten, så är allt klart på samma gång. Servera med en grönsallad på ruccola, tomat och gurka.2013_01_19__mg_6060

Näringsvärden: 145kcal/100g. 8.5g protein, 5.2g kolhydrater, 10.8g fett. Kalorifördelning 22% protein, 14% kolhydrater, 64% fett. Beräkna själv!

Annonser

Ett svar »

  1. Åhus vad kul att ni uppskattade vinsten ; ) så glad jag blir : ) vilka underbara recept du bjuder på gahhhh vad sugen jag blir kramar Sofia

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s