RSS Flöde

Rödbetsscones

Fredagsmys! För oss betyder det baka scones. På fredagkvällen äter vi nybakade scones med smör, ost och marmite. Ja, ibland med marmelad också, när nån minns att duka fram den. Det är sällan vanliga scones, nej, vi försöker hitta på nåt nytt var vecka. Den här gången var det rödbetor som var den viktiga hemligheten. Dessutom hade trollmor slut på rågmjöl, så det bakades på grahamsmjöl och lite havregryn istället.

8dl grahamsmjöl – 531g
2 msk linfrön – 20g
2 msk solroskärnor – 20g
1 dl havregryn – 36g
4 tsk bakpulver – 19g
1 tsk salt – 7g
smör – 103g
2 finrivna rödbetor – 168g
2.25 dl vatten – 222g

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Smula ner smöret i mjölblandningen och finfördela det till en grynig massa. Riv rödbetorna fint och blanda i degen. 2013_01_25_img_1077Tillsätt vatten efter behov och arbeta ihop till en smidig deg. Platta ut till en stor platta på plåt med bakplåtspapper. 2013_01_25_img_1087Skåra denna i rutor, vår blev 4×4 rutor. Grädda i ugnen, 225 grader, ca 10-12 minuter. Servera nybakat med ost och marmite.

Familjens betyg blev 6.25/10. Det var gott men lite för krispig yta. Rödbetorna gav inte så mycket smak som vi hoppats på, men väldigt vacker färg.2013_01_25_img_1115

Näringsvärden: 325kcal/100g. 8.6g protein, 39.7g kolhydrater, 12.5g fett. Kalorifördelning 11% protein, 52% kolhydrater, 37% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Vad spännande med rödbetor i scones!!!

    Svara
  2. Så gott, finfint fredagsmys. Ankis syrra gjorde rödbetsbröd som hon var helt lyrisk över, kommer snart i vårt kök:)

    Ha en fortsatt fin helg

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s