RSS Flöde

Gulaschsoppa

Sista dan att svara på vad det är vi odlar i köksfönstret. Ledtråd: Det är frön man inte vanligen köper i trädgårdsbutiken utan i matbutikerna. Finns året om.
Och nu, över till dagens inlägg:

I mitten av januari fyllde lilla kusinen år och vi var på kalas. Hennes far hade lagat en fantastisk gulaschsoppa som trollmor genast bad om recept på. Sedan tog det inte lång tid innan samma soppa lagades till hemmavid. Problemet var att kära svågern inte hade angett nåt om mängder av de olika ingredienserna. Så det blev till att testa sig fram. Hans soppa var även befriad från lök, men det blev inte vår.

olja – 20g
2 lökar – 199g
liten bit ingefära – 10g
1/3 habanero – 3g
vitlök – 17g
2 tsk paparikapulver – 4g
1 msk hel kummin – 7g
högrev i bitar – 975
1 paket passerade tomater – 507g
1.2 l vatten – 1186g
8 potatisar – 650g
2 morötter – 286g
1 gul paprika – 142 g
1 röd paprika – 184g
1 tsk salt – 7g
vitpeppar – 1g

Hacka löken i småbitar. Riv ingefäran och finhacka habanero och vitlök. Fräs i lite olja i en stor gryta. Häll i paprikapulver och kummin och rör om. Skär köttet i småbitar och tippa i grytan. Låt dem få färg runt om. Töm i en paket passerade tomater och späd med vatten. Låt det hela stå och koka ihop tills köttet närmar sig klart. Skala under tiden potatis och morötter och skär i bitar. Hacka paprikorna i små kuber. Häll i grönsakerna och låt dem koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och vitpeppar.Exif_JPEG_PICTURE

För att ha något till soppan gjorde vi kesoomeletter. De är snabba, lättgjorda och goda.

1 stor pkt keso mini – 492g
5 ägg – svartpeppar
salt

Vispa ihop ägg och keso, smaka av med salt och peppar.Exif_JPEG_PICTURE Häll upp i portionsformar och grädda i ugnen, 200 grader, ca 7-10 min eller tills omeletten har bra färg.Exif_JPEG_PICTURE

Näringsvärden gulaschsoppa: 81kcal/100g. 5.5g protein, 5.8g kolhydrater, 4.1.0g fett. Kalorifördelning 27% protein, 28% kolhydrater,  45% fett. Beräkna själv!

Näringsvärden kesoomelett: 113kcal/100g. 13.7g protein, 2.1g kolhydrater, 5.4g fett. Kalorifördelning 49% protein, 8% kolhydrater,  43% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Det är så gott med rykande god gulaschsoppa och den blir bara godare dagen efter när den gottat till sig!!

    Svara
  2. Gott med soppa, speciellt när det är kallt ute. Ha en skön fredag!

    Svara
  3. jag läste i en kokbok att soppor är på väg ut ur det svenska köket. men efter att ha läst alla matbloggar i vinter känner jag att de åter är på väg in i det svenska köket!

    trevlig helg lena från make a head food

    Svara
  4. Åh, gulachsoppa, mums! Nu längtar vi ännu mer till stundande resan till Gulaschens huvudstad, som vi ska njuta:)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s