RSS Flöde

Het varm nougat

Postat den

Ibland är det kallt ute. Man fryser om hela kroppen när man kommer in. Då är det gott med nåt som är varmt. Och hett. Och gärna även sött. Varm choklad tänker de flesta, men choklad är ju inte nåt för trollmamma. Så jag kom på nåt eget. Nougat funkar lika bra! Men för att få det verkligt hett krävs det mer än varm mjölk. Det krävs chili. Helst riktigt bra chili, som habanero. Men det går bra med en snäll spansk peppar med.

1 spansk peppar – 14g
1.5 l mjölk – 1548g
nougat – 246g

Hacka chilifrukten grovt. Det gör inget om fröna kommer med, de gör inte det hela hetare, men det går snabbare om man inte behöver rensa bort dem. Häll upp mjölken i stor kastrull och lägg i chilibitarna.2013_02_03__mg_6250 Värm tills det nästan kokar. Kom ihåg, vatten kokar vid 100 grader, mjölk kokar när man vänder ryggen till. Tyvärr måste hela familjen vända ryggen till, det går inte att lura mjölken… När mjölken är precis på väg att börja koka läggs nougaten i. 2013_02_03__mg_6255Den får smälta i mjölken under vispning.2013_02_03__mg_6252 Håll sedan det hela nära kokning under några minuter. Häll upp i muggar, genom en te-sil för att fånga upp chilibitarna och fröna, och servera genast. Det är varmt och hett och sött och man mår bra i hela kroppen. Chilibitarna går bra att mumsa i sig om man vill, det är givetvis en smaksak. Vi tog för oss av våra bitar, de var fruktigt söta men ändå starka. Lite nougatton var bara gott.   2013_02_03_6266

Även avsvalnad är nougatdrycken god, om än inte lika överväldigande värmande. Chilin passar väldigt fint med nougaten.

Näringsvärden: 126kcal/100g. 3.7g protein, 11.3g kolhydrater, 7.5g fett. Kalorifördelning 12% protein, 35% kolhydrater,  53% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Ja tack, det skulle visst behövas en sån här värmande dryck så kallt som det blivit ute nu. Att det dessutom snöar för tillfället gör bara att vi blir ännu mer sugna!
    Kul att använda nougat istället, känns som det blir en mjukare smak då.

    Svara
  2. Hur gott ser inte det där ut! Och när våren verkar utebli helt och hållet behöver vi värmande drycker att trösta oss med. Tack för din kommentar på min blogg och jättekul att hitta din superfina blogg :) Jag återkommer.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s