RSS Flöde

Morotsfrallor

Postat den

De sedvanliga scones fick stå tillbaka lite. Trollmor hade hittat ett spännande recept på lättbakade frallor hos Mårtenssons kök, och det bara måste ju testas. Vissa modifieringar i receptet, såklart, men grundtanken var den samma.

2.5 dl grahamsmjöl – 170g
1.5 dl rågmjöl – 81g
2 msk linfrön – 18g
2 msk solroskärnor – 18g
2 tsk bakpulver – 10g
1.5 tsk salt – 10g
riven morot – 79g
4 ägg – 181g
1.5 dl grekisk yoghurt – 181g
2.5 dl turkisk yoghurt – 240g

Som vanligt börjar man med att röra ihop de torra varorna. Sedan blandas äggen  Exif_JPEG_PICTURE och moroten ihop med mjölblandningen innan yoghurten blandas ner. Smeten blir väldigt kletig, så den får klickas ut på plåt med bakplåtspapper.Exif_JPEG_PICTURE Vi fick ut 12 bröd på vår smet. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 12-15 minuter.

Det var inte det mest smakrika brödet, men var ändå gott. Äggen ger en porös och fluffig stil, men de var svåra att få genombakade. Vi märkte att de var degiga inuti, fastän de kändes torra. Hade kanske behövt stå längre i ugnen, men började bli mörka. Det var gott med vanlig hushållsost till, kanske vore det ännu bättre med en lite smakrikare ost. Familjens betyg: 5.7/102013_01_18__mg_6039

Näringsvärden: 228kcal/100g. 9.7g protein, 23.1g kolhydrater och 10.3g fett. Energifördelning: 17% protein, 41% kolhydrater, 41% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

 1. Morot i bröd blir fantastiskt gott .)

  Svara
 2. De kanske hade varit bra att grädda dem på lägre temperatur? Då hade gräddningstiden kunnat förlängas och chansen ökat att de blivit genomgräddade. Tycker det är väldigt bra att du inte bara skriver om ”perfekta” recept, utan även om de lite mindre lyckade. Det gör bloggen mycket mer intressant!

  Svara
  • Ja, jag har börjat misstänka att min ugn blir varmare än den borde. Mycket blir för hårt bakat på de högre temperaturerna. Så det är planen att testa lägre temp.

   Jo, jag försöker få med det mesta, men just nu är det en del mindre lyckat som fått stå över. Har så mycket i ”kö” ändå. Det är jobbigt när saker får vänta en månad innan jag får plats för det! Vill bara lägga ut ett recept om dan ändå.

   Svara
 3. Mums hoppas ni har en bra kördag! kram Sofia

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s