RSS Flöde

Nallebröd

Postat den

Fredagar brukar betyda scones hemma hos oss. Det har blivit en vana att göra scones till kvällsmaten. Men, så var det ju det här med tidningen ”Hembakat”. Den är fantastisk! Det finns massor spännande recept vi vill testa direkt och genast när vi fått tag i den. Så när nr 1/13 just kommit ut var det ett bröd som hette solrostårta som vi bara måste testa. Men, med vissa modifieringar såklart, följa recept är svårt! Vi bakade det i lilltrollets nalleform, för den är gjord i silikon och behöver inte smörjas, det är praktiskt. Går att diska i maskinen också, ännu bättre.

5dl dinkelmjöl – 294g
2 dl vetemjöl – 106g
1 msk bakpulver – 13g
1.5 tsk salt – 11g
1 dl linfrön – 63g
0.5 dl rapsolja – 41g
3 dl vatten – 278g
2 dl filmjölk – 192g
1 dl solroskärnor – 60g

Blanda dinkelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och linfrön i en skål. Tillsätt olja, vatten och filmjölk och arbeta ihop till en kletig deg. Strö ut hälften av solroskärnorna i botten av formen och häll sedan i smeten. De till att den fördelas över hela formen. Strö över resten av solroskärnorna över degen 2013_02_01_img_1190 och grädda sedan i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca en timma. Provstick brödet och kolla så det är klart, det ska inte vara kladdigt. Låt brödet svalna lite innan det tas ur formen och sedan skärs upp i bitar. Servera med smör, ost, marmite och te till kvällsmaten, väldigt gott!2013_02_01_img_1193

Näringsvärden: 272kcal/100g. 8.7g protein, 33.4g kolhydrater, 10.8g fett. Kalorifördelning 13% protein, 50% kolhydrater,  37% fett. Beräkna själv!

EDIT: Bilderna kom in i efterhand idag, det hade blivit nåt fel med dem. Ber om ursäkt för detta!

»

  1. Åh så charmigt! Jag vill också ha en nalleform.

    Svara
  2. jag har en underbar sån form som dottern fick som liten,. Vi brukade göra sockerkaka i den men det ar länge sen. Tror absolut jag måste ta fram den snart igen och baka något gott i.
    kram
    Lena från make a head food

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s