RSS Flöde

Frukostbullar

Postat den

Ibland tar baklusten och glädjen nästan överhand. Ett sånt exempel är när man vaknar tidigt en lördag och bara MÅSTE gå upp och baka nåt till frukost. Resten av familjen sover, men själv kan man inte sova. Så man tassar ner till köket, letar genom de tidigare bookmarkade recept man hittat, och finner nåt som känns perfekt. Med lite tur kommer ett eller annat troll ner under tiden och hjälper en att välja. Så var det den här gången. Trollen föll för de här bullarna som jag hittade hos Mårtenssons. Vi hade inte allt hemma för att baka dem, men nära nog. Att ändra runt i ett recept hör ju lixom till!

2.5 dl dinkelmjöl – 168g
2 dl grahamsmjöl – 100g
1 dl  saltå fruktmüsli – 51g
2 tsk bakpulver – 8g
2 krm salt – 3g
0.5 dl rapsolja – 35g
2 dl mjölk – 176g

Blanda mjöl, müsli, bakpulver och salt. Rör i mjölk och rapsolja och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 delar och rulla ut varje del till en boll som läggs på en plåt med bakplåtspapper.2013_02_02_img_1203 Grädda dessa i mitten av ugnen, 250 grader, ca 12-15 min. Servera omedelbart med smör, ost och marmite eller marmelad. Bullarna påminner mycket om scones i karaktären, men blev grova tack vare müslin.
En underbar start på en skön lördag. Bullarna blir ganska små men väldigt mättsamma. Det räcker utan problem med två bullar var. 2013_02_02__mg_6191
Näringsvärden: 302kcal/100g. 8.1g protein, 43.7g kolhydrater, 9.3g fett. Kalorifördelning 11% protein, 60% kolhydrater,  29% fett. Beräkna själv!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s