RSS Flöde

Bonusinlägg – Fiddes sill

Postat den

Ett litet avbrott i kladdkakeveckan för en inlagd sill. Det är ju ändå påsk.

Hela historian började i mitten av januari. Då sågs en av Trollmors kollegor sitta och mumsa en macka med gubbröra i lunchrummet. På samma tallrik hade han lite ananas, som var kvar från en taco-buffé företaget bjudit på. En annan kollega, Fidde, såg detta och gick i taket. Man kan inte blanda sill och ananas! Det går inte. Fidde tenderar att höras när han blir upprörd, och det var ingen i fikarummet som kunde missa att SILL och ANANAS inte är kombinerbara. Trollmamma och hennes goda vän Tårtmaja såg på varandra. Det klart Fidde ska få en påsksillinläggning. Riktigt påskigt gul av ananas.

Så, här är den. Fiddes påsksill med ananas och chili, i kokosmjölk för den rätta krämigheten.

1 burk kokosmjölk – 392g
2 chili – 21g
1 burk ananaskross – 420g
1 burk 5-minuters sill – 420g

Häll upp kokosmjölken i den burk som sillen ska läggas in i. Hacka chilin grovt och lägg i kokosmjölken.sill1 Låt stå och dra en natt, för att bli starkt och fint. Skiva sillen och lägg i burken.sill4 Häll i hela burken med krossad ananas. Det skär sig lite med kokosmjölken, men det ska vara så.sill2 Kollegan som var orsak till det hela var nyfiken på att smaka, men trodde inte kokosmjölken var nån höjdare. Bara sill med ananas och chili skulle han dock kunna tänkas göra själv.sill3 Fidde själv reagerade med ett stort skratt, en äcklad min och gick genast ut i köket för att provsmaka. ”Det här ger hår på ögongloberna!” var den spontana reaktionen.

Näringsvärden: 141kcal/100g. 4.0g protein, 12.5g kolhydrater, 9.0g fett. Kalorifördelning 11% protein, 34% kolhydrater,  55% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Kanske bäst att tillägga ”Don’t try this at home, kids!” på det här. Den här sillen gjordes inte för att vara ätlig, utan för att jäklas med Fidde. Dock skulle det inte förvåna mig om ananas och chili hade kunnat funka, utan kokosmjölken. Men det får nån som faktiskt äter sill testa.

    Svara
  2. Ja, vi har gjort en faslig massa olika sillinläggningar i våra dagar, men medkokosmjölk eller ananas har vi inte varken sett eller testat.. Men chili – så gott så:)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s