RSS Flöde

Clementinkladdkaka med lite chili

Postat den

Kladdkakor kan såklart innehålla citrus. Allt verkar kunna innehålla citrus, framförallt lime. Vi är inte så galna i lime-trenden i vårt hushåll. Men, för att testa en ytterligare variant av kladdkaka gjordes en med clementiner. Den är inspirerad av ett recept som trollmor hittade på matklubben, men som alltid lite ändrat.

Clementinchiliröran:
4 clementiner – 26g skal, 250g pressad juice
1 msk Vatten – 20g
1 röd chilifrukt – 6g
2 tsk vaniljsocker – 6g
1 msk smör – 20g
2 tsk potatismjöl – 10g

Kakan:
2 ägg – 10g
100 g smör – 102g
3 dl strösocker – 261g
2 ½ dl mjöl – 165g
psylliumfrön – 22g

Tvätta clementinerna noga. De är fulla av äckligheter, så att tvätta dem med tvål eller diskmedel är nödvändigt. Riv av det orangea i skalet med ett rivjärn. Pressa sedan juicen ur clementinerna men se till att inte få med kärnorna. Hacka chilin ganska fint.
Skrapa ner skalrivet i en kastrull och koka med lite vatten i några minuter. Tillsätt en klick smör och chilihacket. Fräs nån minut, häll sedan över vaniljsocker och clementinjuice. Koka ihop det hela en stund. Vispa sedan ner potatismjölet och låt koka upp igen. Ställ krämen att svalna.
Smörj en form med löstagbar botten och bröa den med psylliumfrön. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en bunke, tex i micron. Rör ner ägg, socker, mjöl och salt och blanda väl men inte mer. Blanda slutligen i clementinkrämen och rör ihop. Häll över i formen och grädda ca 25-30 min i nedre delen av ugnen. När man sticker kakan ska stickan vara lite kletig. Lossa formen så snart det går, så inte eftervärmen från den gräddar kakan mer. Låt den svalna, dekorera med clementinskivor2013_03_09_img_1337 och servera sedan med vispgrädde och gott kaffe.  2013_03_09_img_1343

Kakan blev god, smakade mycket av clementinen men inte alls av chilin. Antagligen var den spanska peppar vi använde en av de mildare varianterna. Trollens mormor som fick vara med och smaka tyckte dock väldigt mycket om den här kakan.2013_03_09__mg_6892

Näringsvärden: 265kcal/100g. 3.9g protein, 32.5g kolhydrater, 13.9g fett. Kalorifördelning 6% protein, 48% kolhydrater,  46% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. En perfekt påskdessert ju! Låter jättespännande :)
    Kram
    Cissi (www.matdelikat.se)

    Svara
  2. Låter oerhört spännande, chili funkar ju med choklad så varför inte i en kaka.

    GLAD PÅSK!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s