RSS Flöde

Stortrollets kanelbollar

Postat den

  Stortrollet ska jobba med faktatexter i skolan. Vad passar bättre än att göra sitt eget blogginlägg?

En annan variant av chokladbollar fast med kanel istället för att mamma inte tål choklad och kakao.  Görs att göra utan att använda ugnen därför enkla för oss barn att göra.

bollarna:
100g smör =100g
2 dl socker =169g
4 tsk kanel =11g
3 dl havregryn =102g
1 tsk vaniljsocker =4g
1/2 dl kaffe =41g

garnering:
strössel:
blå grönt =25g (kulor)
guld silver =47g (vinter)
färgat =2g (vanligt)

Rör ihop smör och socker till en fluffig deg boll.2013_03_09__mg_6904 Blanda sedan ner kanelen. Rör sedan ner havregryn och vaniljsocker 2013_03_09__mg_6906med hjälp av kaffet. Låt svalna en stund i kylen. Rulla sedan bollar i strösslet.2013_03_09__mg_6908 Blir degen kletig så låt svalna igen. Slicka sedan bunken.

Näringsvärden: 423kcal/100g. 2.9g protein, 63.0g kolhydrater, 17.8g fett. Kalorifördelning 3% protein, 63% kolhydrater,  38% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Mums, så fina och goda bollar!

    Svara
  2. Superfina ser urgoda ut kram sugen i Hjo Sofia

    Svara
  3. Så fiffigt med kanel istället för choklad. Låter gott!!
    Sv. Grönpeppar i lag köpte jag i Santa Marias kryddburk, men det går lika bra med torkad!! Dom i lag är lite mildare i smaken. Hoppa ni hittar det!! Kram

    Svara
  4. Va fina de ser ut :) snyggt med strössel på. Dadlar kan låta väldigt hemskt, men kan vara väldigt gott när man gör ”chokladbollar” utan choklad av dem :) Har ni testat?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s