RSS Flöde

Hemmagjord senap

Postat den

Det har tillverkats senap igen i Trollcaféet. Enklaste möjliga senap egentligen. Men så förbaskat god. Ett klart måste till sommarens alla grillfester. Och då maj månads tema för ”månadens sötsak” är just tillbehör så blir det ju lätt. Med den här senapen tävlar vi om boken ”Sött från förr” som Tea från Söta saker skrivit.

1 slatt honung – 140g
1 påse brunt senapsfrö – 26g
lite maltvinäger – 10g

Mortla senapsfröna i en mortel så länge du orkar med det. Ju fler som blir krossade desto mer smak på senapen. Men det är hårda små rackare, så det tar en stund. Egentligen ska man krossa dem med en kanonkula i en stor bunke, men jag har varken kanonkula eller bunke som skulle palla. Så det får bli morteln. Blanda ner senapskrosset i en burk ihop med honung. Vi hade en ganska liten slatt honung kvar, så det var bara att röra ner senapen i den burken. Tillsätt lite ättika eller vinäger, min favorit är alltid maltvinäger. Men det är en smaksak. Blanda allt noga och låt sedan senapen stå att mogna minst en vecka. Ju längre den får stå desto starkare och godare blir den.Exif_JPEG_PICTURE

Vad ska då senapen vara till? Ja, men korv såklart! Vad det är för korv presenterar vi om några dagar.

Näringsvärden: 325kcal/100g. 4.7g protein, 66.2g kolhydrater och 4.6g fett. Energifördelning: 6% protein, 82% kolhydrater, 13% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

 1. Oj vad många spännande recept jag hittade här. Blev sugen på både bak och matlagning nu… Senapen och tomatsconesen blir nog det första jag kommer testa :) Ha en fin helg!

  Svara
  • Kul att du gillar trollcaféet. Det har blivit mer o mer bakat o mindre o mindre mat lagat, men det bara blev så. Hoppas det ska kunna bli mer mat framöver igen.

   Svara
 2. Instämmer med Ansibecki! Här blev man fast direkt!

  Svara
 3. Ping: Gräslökskorv | Trollcaféet

 4. Ping: Gräslökskorv | Trollcaféet

 5. Ping: Bästa tillbehören | Söta saker

 6. Ping: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Bästa tillbehören

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s