RSS Flöde

Gräslökskorv

Postat den

Det här med hemmagjord korv är bra speciellt. Det blir så mycket godare än köpekorv. Inte alls samma sak nånstans. Men det klart, 95% köttråvara är det inte mycket köpekorv som kan skryta med. Dessutom är inte korv nåt som var o varannan har gjort redan, så det är kul att göra för att bjuda på. Trollcaféet hade hela släkten på besök nyligen, eftersom stortrollet firar födelsedag. Då tog vi chansen att göra korv att bjuda på. En vårig korv med vitlök och gräslök som huvudsaklig smaksättning. En kort ingredienslista är ett bra tecken.

2 bitar stekfläsk – 916g
2 bitar benfri kotlett – 2218g
1 vitlök – 90g
1 kruka gräslök – 27g
vitpeppar – 7g
salt – 30g

Mal fläsk och kotlett genom köttkvarnen med medelgrov hålskiva. Blanda ihop allt köttet, klipp ner gräslöken och hacka vitlöken grovt. Blanda ner lök och kryddor i köttet och kör allt genom köttkvarnen igen, men med finare hålskiva. Vår minsta skiva är 2.5mm och det blir ganska lagom. Stek en klick av smeten för att se att den smakar som den ska. Låt köttsmeten sedan stå i kylen några timmar så den blir riktigt kall och fin. Skölj fårfjälster med kallt vatten och trä upp på korvhornet. Stoppa korven ”lagom” fast.2013_05_05__mg_7877 Ja, det är omöjligt att beskriva. Inte så mjuk att den blir sladdrig, inte så hård att den spricker när man tar i den. Våra korvar gjorde vi ganska långa, för att grillas i spiraler.2013_05_05__mg_7882 Naturligtvis kan man göra dem kortare för att vara lagom att servera med korvbröd istället.
Korven frös vi in några dagar, för att sedan tina den i god tid innan den ska grillas. Före grillning rullades den till spiraler2013_05_09__mg_7893 som bands med steksnöre för att hålla ihop. Trollfar skötte grillen med stor rutin2013_05_09__mg_7900 medan trollmor gjorde iordning sallad och potatisgratäng. Vi fuskar och bjuder på köpe-gratäng. Den är klart godast, vi har inget eget recept som går upp mot gratängen i plastpåse. Lite extra ost på den bara, så är det klart svårslaget. Korv och gratäng serverades sedan med en grönsallad, senap, ketchup (hann inte göra egen sån, det är en plan dock!) och ett nybakat bröd. Brödet kommer presenteras närmare vid ett senare tillfälle.
Trollens farfar är en korvälskare av dignitet och han gav gräslökskorven väl godkänt. Även resten av släkten uppskattade den.2013_05_09__mg_7902

Näringsvärden: 166kcal/100g. 18.5g protein, 1.0g kolhydrater, 9.8g fett. Kalorifördelning 44% protein, 2% kolhydrater,  53% fett. Beräkna själv!

»

 1. Snyggaste korvarna jag sett på länge. Är ni proffs eller? Det vattnas i munnen på mig.

  Svara
 2. Vad poppis det är nu att göra egen korv. Era korvar låter jättegoda!!!

  Svara
  • Mmm, egen korv är en klar mat-trend. Nästan så det är coolare att INTE göra korv. Lite som med surdeg, idag är det hippare att låta bli surdegen än att baka med den. Iaf om man vill vara annorlunda. =)

   Svara
   • Då är jag nog oväntat hipp eftersom jag varken lagat egen korv eller bakat surdegsbröd. Är dock sugen på båda dera! Era gräslökskorvar ser verkligen goda ut.

   • Det klart du är! :)
    Jag försöker försvara min rädsla för surdeg med att jag inte vill va som alla andra. :D

 3. Wow, vilka snyggkorvar!!

  Svara
 4. Se där ja, där var ju mästerverken, hur tjusiga som helst blev dom ju! Rullad korv på detta viset påminner oss alltid om när vi var i England och fick korv till lunch där, såg precis likadant ut.
  Gott med gräslök som krydda i.

  Kramar

  Svara
 5. Ping: Nätebröd eller if you can’t beat them – eat them! | Trollcaféet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s