RSS Flöde

kakvecka – nötkakor

Postat den

Nötkakor är både glutenfria och mjölkfria och passar därför många. Dessutom är de snabba att göra och väldigt goda. Bara fördelar med de här kakorna! Utom energinivåerna då, men vem sa att kakor ska vara smalmat? Receptet kommer från ”sju sorters kakor” fast görs då med mandel och heter farinkakor. Ändra recept är min grej!

1 äggvita – 35g
150g farin – 149g
1.5dl malda nötter – 100g
hela nötter för garnering – 21g

Mal nötterna. Vispa äggvitan lite. Inte till maräng, men så den blir fluffig. Blanda farin och nötter och rör ner i äggvitevispet.Exif_JPEG_PICTURE  Forma till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en nöt i var kaka.Exif_JPEG_PICTURE Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 min. Låt kallna på galler. Kakorna blir lite sega och väldigt goda.

Näringsvärden nötkakor: 429kcal/100g. 8.2g protein, 50.2g kolhydrater, 21.4g fett. Kalorifördelning 8% protein, 47% kolhydrater,  45% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Mums, så goda de ser ut!

    Svara
  2. De där måste jag testa! Väldigt praktiskt med kakor som varken innehåller gluten eller laktos.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s