RSS Flöde

Kakvecka – mjuk kaka med chili

Postat den

Ibland inser man att det blir lite för mycket. Allt man håller på med tar över ens liv lite för hårt. Ett tecken på att matbloggandet är på väg åt det hållet är när man drömmer om att baka kakor. Så var det med den här kakan. Jag var bara tvungen att försöka mig på när det blev morron. En mjuk kaka. Med banan och chili, ingen som förvånas där.

2 ägg – 105g
2 dl socker – 182g
3 dl vetemjöl – 195g
1.5 tsk bakpulver – 8g
1 banan – 63g
chili – 3g
3 konserverade persikor med spad – 268g
smält smör – 46g
kokos – 24g

glasyr:
Philadelphia light – 150g
florsocker – 89g

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mosa bananen och finhacka chili. Jag hade bara piri-piri hemma, så det räckte med några få frukter. De är rätt starka. Mosa ett par konserverade persikor med gaffel. Spara en persika till garneringen. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner bananmoset, chilin och persikomoset och avsluta med det smälta smöret. Pensla en sockerkaksform och bröa den med kokos. Häll upp smeten i formen 2013_02_24__mg_6550 och baka i ugn, 175 grader tills kakan är torr.2013_02_24__mg_6552 Det tar ca 40 min. Låt kakan kallna och rör sedan ihop philadelphia med florsocker och bred över kakan. Skiva den sparade persikan i tunna skivor och lägg över kakan.2013_02_24__mg_6583 Ställ fram hela kakan så får gästerna skära så stor bit de vill ha.

Näringsvärden drömkaka: 315kcal/100g. 5.3g protein, 52.7g kolhydrater, 9.1g fett. Kalorifördelning 7% protein, 67% kolhydrater,  26% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Risk att den tar slut i en flygande fläng när gästerna får skära sin egen bit, så stor dom vill ha:) Låter som att den är hur saftig som helst med både banan och persika i, chilin sitter ju som en smäck i smaken!

    Svara
  2. Oj så gott! Den borde jag baka till arbetskamraterna. Kram!

    Svara
  3. wow vilken vacker och häftig kaka. Måste testas någongång. Kanske får chans på riktigt : ) kram Sofia

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s