RSS Flöde

Mera muffins

Postat den

Muffins är bra. Inte cupcakes, utan vanliga muffins. Perfekta som fika, inget kladdiga eller så, som en tårtbit blir. Jag brukar baka muffins att muta mina kollegor med. Framförallt en kollega som bor i grannbyn. När min bil krånglar är det alltid honom jag ber om lift. Betalas lämpligen med muffins. De här innehåller jordgubbar och banan. Det är en underbar kombination. Grundreceptet här är några amerikanska muffins jag skrivit av en gång för länge sen, vet inte var det kommit från.

150g smör – 147g
2 dl socker – 182g
4 bananer – 321g
2 ägg – 108g
3 dl vetemjöl – 168g
1 tsk bakpulver – 4g
1 tsk vaniljsocker – 4g
jordgubbar – 412g

Vispa smör och socker till ett vitt fluff. Mosa bananerna och blanda i fluffet. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker för sig och rör sedan ner i smeten. Klicka upp i muffinsformar,   det är en ganska trög smet.Exif_JPEG_PICTURE Lägg i en jordgubbe i var muffin. Eller klicka i lite smet i var form, lägg i en jordgubbe och täck sedan med mer smet.Exif_JPEG_PICTURE Båda varianterna funkar väldigt bra.Exif_JPEG_PICTURE

Näringsvärden muffins: 292kcal/100g. 3.9g protein, 39.2g kolhydrater, 13.4g fett. Kalorifördelning 5% protein, 54% kolhydrater,  41% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s