RSS Flöde

rabarber/jordgubbssylt

Postat den

Rabarber och jordgubbar är himla gott ihop. Rabarberna är syrliga, jordgubbarna söta. Trollmor hade lite jordgubbar som började hota att bli tråkiga snart. Rabarber finns det gott om i trädgården. Så varför inte hitta på nåt bra med båda? En kompott, eller sylt, eller nåt däremellan. Tunn marmelad kanske? Kalla’t vad du vill, gott blev det iallafall!

jordgubbar 105g
rabarber 369g
vatten 57g
syltsocker 157g

Skrapa rabarberna och skär ner dem i 1-2 cm långa bitar i en kastrull. Rensa jordgubbarna och klyfta dem ner i samma kastrull.Exif_JPEG_PICTURE Spola lite vatten i kastrullen. Hälla på drygt hälften av syltsockret och ställ kastrullen på plattan. Koka långsamt så rabarbern nära nog smälter ner. Rör om så allt blir väl blandat.Exif_JPEG_PICTURE Smaka av och söta mer om det behövs, i vårt fall var det tveklöst. Hälla upp kompotten/sylten och låt den kallna. Servera som marmelad till nybakat bröd eller som sylt till havregrynsgröt.  Exif_JPEG_PICTURE

Näringsvärden: 140kcal/100g. 0.7g protein, 33.1g kolhydrater, 0.7g fett. Kalorifördelning 2% protein, 93% kolhydrater,  4% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. Godetid vad gott : ) Spännande med nyheter på trollcafét jag ska hålla utkik : ) kram Sofia

    Svara
  2. Ping: Tekakor | Trollcaféet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s