RSS Flöde

Smulpaj med jordgubb och banan

Postat den

Det finns inte många smakkombos som slår jordgubbar och rabarber. Det är så attans gott. Men, lilltrollet gillar inte rabarber. Eller jo, ibland, men nu börjar hon lessna. Så när trollmor började prata om en paj med jordgubbar och rabarber fick hon nog. NÄÄE! Inte mer rabarber nu, jag vill inte! Okej. Men vad hitta på istället då? Hmm, en annan sak som funkar väldigt bra med jordgubbar är banan! Trollmamma slängde ihop en jordgubb- och banan-paj istället. Smuldegen gjordes på känn, och en halv ask hasselnötsmassa blev bonus.

smör – 144g
kokos – 47g
havregryn – 85g
vetemjöl – 35g
farin – 27g
vaniljpulver – 0,5g
hasselnötsmassa – 101g
bananer – 266g
jordgubbar – 344g

Smält smöret i micron eller i kastrull. Rör ner alla torra ingredienser i det smälta smöret, med hasselnötsmassan sist. Låt stå kallt ett tag för att svälla ihop. Skiva ner bananer och jordgubbar i en form.Exif_JPEG_PICTURE  Fördela den kalla smulmassan över frukten och grädda i mitten av ugnen, ca 20 min i 200 grader. När smuldegen fått lite färg och ser klar ut är den klar.2013_06_16__mg_8412 Servera med glass, tunn eller vispad grädde eller bara som den är. Vi testade arlas mjukglass för hemmabruk, körde den i glassmaskinen. Den var okej, men ingen riktig höjdare. Mjukglass får nog köpas i kiosk och så gör vi ”vanlig” glass hemma.

Näringsvärden: 293kcal/100g. 2.9g protein, 24.0g kolhydrater,  20.6g fett. Kalorifördelning 4% protein, 33% kolhydrater,  63% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s