RSS Flöde

Ostkrokskyckling

Postat den

Vi skulle bjuda mormor på middag häromveckan. Naturligtvis ville vi hitta på nåt nytt och annorlunda att bjuda henne på, men samtidigt skulle det gå snabbt att göra. Det var söndag och trollfamiljen hade planerat att tillbringa förmiddagen med sin häst. Dessutom var det varmt, ett besök på badet skulle gärna hinnas med. Vi kom fram till att kyckling är snabbt att laga till i ugnen. Gärna panerad, så blir den inte så torr. Mormor gillar ostkrokar, det måste ju gå att panera med. Senap gillar hon oxo, nu börjar vi ha en plan här. Vi köpte Estrellas ostbågar med prästost, det lät som de borde passa bra.

ägg – 80g
dijonsenap – 56g
ostbågar – 89g
kycklingfilé – 898g
olivolja – 28g

Vispa ihop ägg och senap i en tallrik. Krascha ostkrokarna till ett mjöl i en annan tallrik. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Skär kycklingen i mindre bitar, vänd dem först i äggröran och sedan i ostkrokemjölet.2013_07_07__mg_8622 Placera kycklingbitarna i den ugnsfasta formen. Ostkrokekras som blir över kan strös över köttet för att bättra på paneringen. Ställ formen i ugnen på 200 grader ca 25-30 min, eller tills köttet är helt genomstekt.2013_07_07__mg_8633 Servera ihop med nåt gott, tex wok-grönsaker eller potatis. Vi åt dock sparrispaj och gurka ihop med kycklingen. 2013_07_07__mg_8635Väldigt gott, men hade nog varit ännu bättre med några smakstarkare ostkrokar. Eller kanske jordnötsringar?

Näringsvärden: 157kcal/100g. 19.8g protein, 4.0g kolhydrater och 6.7g fett. Energifördelning: 51% protein, 10% kolhydrater, 39% fett. Beräkna själv!

Annonser

»

  1. låter mkt spännande med ostbågar i maten. Jag bakade med julmust en gång och jösses vad brödet svällde. Jag är nere i Helsingborg hos min mamma. Hennes man min andra pappa ligger på sjukhus men får komma hem im. Resten av familjen har åkt hem. Hoppas er häst mår bättre snart kram Sofia

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s