RSS Flöde

Paddlar-baguetter

Nu är semestern över. Men här på Trollcaféet finns det lite semestermat kvar att presentera. Varje sommar brukar trollfamiljen åka ut och campa. Vi har en favoritcamping som ligger bara några mil härifrån. Man behöver ju inte åka långt för att det ska vara semester. Traditionen innebär att vi sover två nätter i tält och mittendagen hyr vi kanoter och paddlar. Då brukar vi dels paddla till en närbelägen by för att köpa glass, paddla till nån av öarna i sjön och äta lunch samt på kvällen paddla ut och kolla solnedgången. I år blev det dock annorlunda. Vi skippade byn och glassen, paddlade istället iväg en bra bit åt andra hållet. Hittade en liten kobbe med några träd, där vi solade, badade och myste större delen av dagen. Lunchen vi hade med oss blev egenbakade baguetter, keso, räkor, kokt ägg samt gurka. Kvällsturen fick ersättas med att vi kom tillbaka först vid 19:30-tiden, så det blev en heldagstur.

1 pkt jäst – 44g
0.6l vatten – 573g
honung – 20g
1 tsk salt – 7g
olja – 10g
grahamsmjöl – 133g
dinkelmjöl – 323g
rågflingor – 79g
solroskärnor – 116g
vetemjöl special – 223g

Rör ut jästen i vattnet. Klicka i en rejäl klick honung, en tesked salt och en skvätt olja. Blanda ner mjölen en sort i taget.    Exif_JPEG_PICTURE Jag slutar alltid med vetemjöl special för att se så det blir lagom tjock deg. Låt degen jäsa minst 30 min, gärna uppåt en timme. Min jäste ca 45 min. Blöt händerna under kranen och ta upp en klick deg direkt ur degskålen. Dra ut till en lagom lång baguette och vrid om denExif_JPEG_PICTURE innan den läggs på plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av degen. Exif_JPEG_PICTUREVi gjorde fyra långa baguetter och ett gäng korta. Plåten med korta baguetter ställdes in i kall ugn som startades och sattes på 200 grader. De långa fick jäsa under tiden.2013_07_30__mg_8798 Bröden gräddades tills de nådde 96 grader. Vi frös vi in de stora för att ha med på paddlingen. Fryst bröd hjälper till att hålla kylan i kylboxen men tinar snabbt i ryggsäcken och är mjukt och bra till lunch. De kortare funkade som korvbröd, frystes in för sig och åts med korv efter paddlandet, som kvällsmat.2013_08_02__mg_8865

Näringsvärden: 274kcal/100g. 8.7g protein, 42.8g kolhydrater och 6.8g fett. Energifördelning: 13% protein, 64% kolhydrater, 23% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s