RSS Flöde

Thaistuvad vitkål

Nyligen hade den lokala butiken så bra pris på vitkål att Trollmamma inte kunde stå emot det. Egentligen gillar jag inte vitkål så mycket, om det inte är rå såklart, men när den kostar en krona per kilo… Ja vad sjutton, man får väl testa iallafall! Frågan var bara vad som skulle göras av den. Som tur var kom Icas Buffé-tidning samma vecka. Ett recept på thaistuvad kål fick testas. Det lät iallafall gott med thaistuvning. Kokosmjölk är ju alltid bra. Värt ett test iallafall.

vitkål – 739g
vitlök – 8g
olja – 19g
ingefära – 16g
1 msk rödcurry-pasta – 18g
1 burk kokosmjölk – 397gsalt – 4g

Strimla vitkålen grovt. Hacka vitlöken och ingefäran fint. Fräs först vitlöken i oljan, tippa i ingefäran och rödcurrypastan och fräs lite till. I med kål och kokosmjölk och rör om. Det verkar först som att det är på tok för lite sås till all kålen, men ta inte i mer vätska. Kålen sjunker ihop när den mjuknar och det blir verkligen mycket sås ändå. Låt kålen koka sig mjuk i såsen, rör om lite då och då så all kål kommer ner i den goda såsen. Servera gärna till nåt ganska torrt, då detta är en väldigt rinnig rätt. Vi åt det med kyckling i ädelostsås (receptet kommer i veckan) och det blev väldigt blött. Men gott.2013_10_20__mg_0130

Det här var en väldigt spännande rätt som trollmor säkert kommer göra igen. Iallafall om vitkålen är lika billig. Antagligen grymt gott till nån grillad korv eller kanske stekt fisk. Mycket godare än det ser ut, det var en ganska färglös rätt.2013_10_20__mg_0134

Näringsvärden: 133kcal/100g. 2.2g protein, 7.7g kolhydrater och 11.1g fett. Energifördelning: 6% protein, 22% kolhydrater, 72% fett. Beräkna själv!

Annonser

Ett svar »

  1. Kål är underskattat, rätt tillagat kan det bli himmelskt gott. Mitt danska arv har lärt mig att uppskatta kål i alla dess former och färger.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s