RSS Flöde

Kyckling med ädelost

Ibland är det svårt att hitta på vad man ska göra till lunch. Det blir lätt en massa upprepningar. Samma käk varenda helg. Men så ibland ramlar det ner nån smart tanke och man kommer på nåt annorlunda. Fast ändå inte så annorlunda, bara inte det gamla vanliga. Den här gången blev det en variant av pastasås, fast utan pasta. Är det pastasås då? Eller är det bara en gryta? Kött med sås? Jag vet inte. Men, det hade passat med pasta till! Ädelost är inte så vanligt i trollfamiljens mat, trollfar är inte så väldigt förtjust i det. Nån gång ibland får han dock stå ut, för de tre tjejerna i familjen är desto mer förtjusta. Ihop med kyckling är det väldigt gott!

kycklingfiléer – 874g
olja – 21g
kokosgrädde – 400gädelost – 108g
vitlök – 10
färsk timjan – 1g
salt – 3g

Strimla kycklingfiléerna. Finhacka vitlöken och fräs i oljan, stek sedan kycklingen så bitarna får färg runt om. Häll på en burk kokosgrädde och låt koka upp. Koka tills kycklingen är helt klar, det går på några minuter. Smula ner ädelosten och låt smälta in i såsen. Klipp ner lite färsk timjan och smaka av med salt. Det blir ganska rinnig sås, så att servera den till pasta är nog bra. Vi åt den med thaistuvad vitkål, vilket var väldigt gott men blev otroligt mycket sås. Dock visade sig rödcurryn från kålen gå otroligt bra ihop med ädelosten! Det måste kommas ihåg till kommande matlagning.2013_10_20__mg_0134_2

Näringsvärden: 227kcal/100g. 22.7g protein, 2.3g kolhydrater och 14.0g fett. Energifördelning: 40% protein, 4% kolhydrater, 56% fett. Beräkna själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s