RSS Flöde

Pumpascones

Trollfar var på fest på jobbet en fredag. Vi tjejer hemma tyckte det var lite trist utan pappa, men det fick ändå bli fredagsmys med scones. Vi hade en bit butternut-pumpa liggandes, den fick vara med det här gången. Lilltrollet tyckte att var det pumpa i skulle det även vara pumpafrön, så det fick det bli. Väldigt gott blev det iallafall.

4dl dinkel fullkornsmjöl – 189g
4 dl vetemjöl – 204g
4 tsk bakpulver – 17g
1 tsk salt – 7g
100g smör – 106g
finriven pumpa – 180g
1.75 dl mjölk – 171g
pumpafrön – 60g

Riv pumpan på fina delen av ett rivjärn.   Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölet så inga klumpar märks. Blanda ner pumparivet2013_10_25_img_1790-new och rör väl. Tillsätt mjölk så det blir en lagom deg. Eftersom pumpan är ganska fuktig går det inte åt lika mycket mjölk som annars. Blanda ner pumpafröna, men spar några för att dekorera med. Klicka upp degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en kaka, ca 1.5-2 cm tjock. Lika tjock som tummen är bred är vår tumregel. Skåra i lagom stora bitar och strö över de sparade pumpafröna. Nagga med gaffel eller kakepick och grädda sedan i 225 grader mitt i ugnen ca 10-15 min.2013_10_25_img_1808-new Servera nybakade med ost och marmite,2013_10_25_img_1814-new eller med marmelad.

Näringsvärden: 314kcal/100g. 7.8g protein, 36.5g kolhydrater och 14.4g fett. Energifördelning: 10% protein, 48% kolhydrater, 42% fett. Beräkna själv!

Annonser

Ett svar »

  1. Pumpafrön är så himla gott, och vilket härligt bröd! Det skulle jag gärna smakat! Men Marmite – hjälp, det kan jag bara inte äta. Kram!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s