RSS Flöde

paj med köttfärssås

Inte det vanliga vägandet den här gången, men ett inlägg ändå. Bättre än inget, hoppas jag.

Vi hade köttfärssås över från helgen. Stortrollet hade gjort en jättesmarrig middag, men lilltrollet var hos en kompis så det gick inte åt så mycket. Däremot gick all spagetti åt. Köttfärssåsen som var kvar blev uppslevad i matlådor, men de gick inte ner till frysen själva. Ohyffsat… O så behövde trollmor ha nåt till mat där hemma. Helst nåt som gick bra att ta med o äta i stallet. Eller fjäska för Islänningen med lite lunch, eftersom han skodde om Soltrollet och satte på snösulor. Vad gör man med köttfärssås? Jo, man gör en paj, såklart!

1.5dl vetemjöl
1.5dl dinkelmjöl, fullkorn
125g smör
2-3 msk vatten
köttfärssås

Blanda mjölsorterna och finfördela smöret däri. Ta i lite vatten i taget och arbeta snabbt ihop till en seg smidig deg. Tryck ut degen i flera små pajformar eller en större. Spara undan lite deg till dekoration över. Fyll pajformarna med köttfärssås och lägg ut av den resterande degen över. paj2 Grädda pajen/pajerna i mitten av ugnen i 200g ca 15 min. Ät direkt eller låt dem kallna och värm i micron innan servering. Funkar även bra att äta kalla, men är godast varma. Servera helst med en grönsallad till. Det går även bra att kombinera med kokt potatis och saltat hästkött, som Islänningen bjöd på. paj1

I trollmors ögon är paj ett underskattat sätt att ta vara på rester. Det mesta går bra att tippa ner i ett pajskal, med eller utan ost till. En paj är dessutom ofta bra mycket trevligare att ha som matlåda och värma i micro, än tex kokt potatis

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s