RSS Flöde

Wasabi-sill

Postat den

Det närmar sig påsk och är därför dags att fixa till bästa sillen igen. I mitt tycke är det här den bästa sillen som finns, kanske den enda som behövs. Ja, iallafall i inlagd form. Sme-sill är strået vassare, men det är en annan historia. Nu är det inlagd sill som gäller. Receptet kommer från en Coop-tidning i julas, men funkar året om. Att den är underbart snabb och lätt att göra blir det inte sämre av.

fransk creme fraishe – 301g
1 tub wasabipasta – 42g
1 burk löksill – 152g

Blanda creme fraishe och wasabipasta en stor burk.2013_12_20_p1010003 Försök att stå emot frestelsen att mumsa smeten direkt, det är så gott. Häll istället av en burk löksill i ett durkslag. Blanda ner den avrunna sillen i wasabismeten, med lökbitar och kryddning. Skruva på locket och låt det hela stå några veckor. Avnjut sedan på macka eller på annat trevligt vis. 2013_12_27_p1010183

Näringsvärden: 264kcal/100g. 4.6g protein, 11.8g kolhydrater och 22.1g fett. Energifördelning: 7% protein, 18% kolhydrater, 75% fett. Beräkna själv!

Annonser

Ett svar »

  1. Wasabisill är förbenat gott. Den är en stående deltagare varje jul hos fruns familj, då är det fruns syrrason som rör samman den och den sticker ordentligt i näsan, kan vi lova:)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s